22 Temmuz 2009 Çarşamba
Yeşil fasülye salatası
Bu tarif bir yöreye ait ve bir blogda okumuştum ama hatırlayamadım. Aklımda kaldığı kadarıyla yaptım.
1/2 kg fasülye
2 havuç
1 tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için su
Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
Yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı pulbiber
Fasülyelerin kılçıklarını varsa ayıklayıp verev doğruyoruz
Havuçları da fasülyelerin boyuna yakın önce boydan dörte bölüp verev doğruyoruz
Geniş bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek üzerini geçecek kadar suda çok yumuşatmadan haşlıyoruz
Haşlanan fasülye ve havucu süzerek yarım çay bardağı sıvıyağda 2-3 dakika çeviriyoruz
Servis kabına aktarıp üzerine sarımsaklı yoğurdu döşüyoruz
En son 1 çay bardağı yağı kızdırıp altını kapar kapamaz 2 tatlı kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırıyoruz
Pulbiberli yağı yoğurdun üzerine gezdiriyoruz
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder