30 Temmuz 2009 Perşembe

Patlıcan köfte sarma



Bu yemeğin adı neydi?
İyiki kürdanla tutturmuşuz yoksa domatesler kaçacakmış:) niyeyse pek bir dağılmışlar. Allahtan işin içinde patlıcan var da oradan yırttık:))

Yarım kilo kıyma
1 soğan
1 yumurta
Yarım su bardağı kadar galeta unu veya bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 kg patlıcan
1 çorba kaşığı salça
Kızartmak için sıvıyağ


Patlıcanları yarım cm kalınlığında boyuna doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz
Kıymayla diğer malzemeleri yoğurup köfte şeklini veriyoruz
Patlıcanları ve köfteleri tam pişirmeden kızartıyoruz
Köfteleri patlıcanla sarıp üzerinede 1 dilim domates koyup kürdanla tutturuyoruz
Fırın tepsisine diziyoruz
2 su bardağı suda salçayı eritip sarmaların üzerine gezdiriyoruz
Isınmış fırında (180 derece) 20-25 dakika pişiriyoruz
Afiyet olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok leziz ellerine sağlık sevgiler.

otomatikkepce dedi ki...

Teşekkürler derya ne de olsa patlıcan herhali lezzetli bana göre

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık çok severim patlıcanı..

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin