21 Temmuz 2009 Salı

Ispanaklı beşamel soslu börek



Bu tarifi bir SİSTEM KURMAK adlı blogdan almıştım zamanında. Link vermek için aradım bulamadım. Kapandı galiba. Tarifi kendi yaptığım şekilde düzelterek kopyaladım

2 yufka
İç malzemesi:
500 gr ıspanak
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1/2 çay kaşığı kadar karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Harç için:
½ su bardağı süt
2 yumurta
¼ su bardağı zeytinyağı
Üstüne: susam - çörekotu

1) İçin hazırlanması: 1 kuru soğanı soyup, minik doğrayarak, 1yemek kaşığı tereyağında kavurun. Ispanakları ekleyip, birkaç dak. sote yapın. 1 tatlı kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber ekleyip, karıştırın ve blendırdan geçirip, püre yapın.
2) Beşamel: bir teflon tavada unu, tereyağı ile kavurun. 1,5 su bardağı soğuk sütü yavaşça, karıştırarak ekleyin; topaklanmasın. 3-4 dak. ocakta kaynatın. Ispanak püresine ilave edin, rende peynirin yarısını katıp, karıştırın.
3) Harç malzemesini bir kasede karıştırın..
4) Yufkalardan birini parçalayarak önce harca bandırın, sonra ordan çıkartıp, yağladığınız fırın tepsisine döşeyin. Üstüne ıspanaklı içi yayın.
5) Kalan yarım bardak kaşar rendesini ıspanağın üzerine serpin
6) Diğer yufkayı da parçalayıp, kalan harca bandırın ve ıspanağın üstüne yayın. Kaldıysa harcınıza da üstüne dökün. Susam serpin.
7) 175 C’deki fırında üstü kızarana kadar pişirin.
8) Dilimleyip, sıcak servis yapın; aradan süzülen ıspanak püresi görünmeli

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin