20 Temmuz 2009 Pazartesi

Dizme



Daha önceden yapıp buzluğa attığım köfteleri değerlendirmek için yaptım. O yüzden köfteler biraz iri oldu. Bu arada bütün kış boyu yapmadığım kadar kızartma yaptım bu yaz. Aspiratör yok yel yok akıl işi değil valla.

Yarım kg kıyma
1 soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu veya bayat ekmek içi
Yarım su bardağı kadar kıyılmış maydanoz
4 patlıcan
4 kapak
2 domates

Yarım kg kıymaya soğanı rendeliyoruz
Galeta ununu, yumurtayı ve baharatları ekleyerek yoğuruyoruz
Cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlayıp yassı şekil veriyoruz
Patlıcanları alacalı soyup bir cm kalınlığında doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz
Kabakları da soyup bir cm kalınlığında doğruyoruz
Kabağı, patlıcanı ve köfteyi sırayla kızartıyoruz (köfteleri yarı pişmiş yaptım)
Küçük bir tepsiye (25 cm çapında tepsiye tam geldi)sırayla diziyoruz
Domateslerin kabuğunu soyup yuvarlak doğruyoruz
Dizmenin üzerini domatesle kaplayıp su eklemeden 200 derecede 15 -20 dakika fırınlıyoruz.
Yanına pirinç pilavı yapmayı unutmuyoruz tabi.

2 yorum:

zencefil dedi ki...

süper bir yemek eline sağlık. ben ekmek ölçüsünü tutturamıyordum senin bardak hesabını gördüğüm iyi oldu))

otomatikkepce dedi ki...

Zencefil teşekkür ederim işe yaradığıma sevindim

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin