23 Temmuz 2009 Perşembe

Fındıklı mantar kurabiye




Kurabiyeleri fırından çıkartmayı unuttuğum için fazla kızardı. Durdukça sertleştiği için fırında fazla tutmamak lazım.


1 paket margarin
2,5 su bardağı un
2,5 su bardağı toz fındık
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı kakao

Yumuşak margarinle şekeri çırpıyoruz
Unu ve toz fındığı ekliyoruz
Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz
Herhangi bir gazoz şişesini önce kakaoya sonra topların ortasına hafis bastırıyoruz
175 derece fırında kenarları hafif kızarınaya dek fırınlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin