1 Haziran 2009 Pazartesi

Kabak yemeği



Malzemeler:

5-6 kabak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy soğan
3 çorba kaşığı domates püresi
2 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz pul biber
Kıyılmış dereotu

Yapılışı:

Kabağı soyup yemeklik doğruyoruz
Sıvıyağda soğanı kavuruyoruz
Domates püresini ekliyoruz
Doğradığımız kabağı ekleyip karıştırıyoruz
Yıkanmış pirinci,tuzu, pul biberi ve dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
Yaklaşık 2 su badrağı su ekleyip kabaklar yumuşayıncaya dek pişiriyoruz
Yoğutrla servis ediyoruz.
Afiyetle yiyoruz ruz ruz ruz ruz.....:))

2 yorum:

amcam kizi dedi ki...

Simdi alip gelmistim kabagi, onceden kafama gore ayni skilde yapiyordum ama simdi bir bilendende onay aldigimi bilerek yapicam :))))Insallah Guzel olacak!? Beni bilrsin son dakika gene bir isler karistirabilrim :)

hülya dedi ki...

Bi dakka ! ayne şekilde derken ben senle yemek konusunda ortak bir noktada nasıl buluşurum yaa kendimden şüpheye düştüm şimdi::))) bööö

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin