21 Şubat 2011 Pazartesi

Portakallı kereviz



Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 büyük soğan
3 kereviz
2 patates
1 havuç
2 portakalın suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 limonun suyu

Su dolu bir kaba bir limonun suyu sıkılır
Kerevizler ve patates soyulup doğranın ve limonlu suya atılır
Soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur
(ben soğanları dörde bölüp kavurdum daha sonra yemekten çıkardım)
Kereviz ve patatesler sudan alınıp eklenir
Küçük doğranmış havuç,kereviz sapı ve yaprakları eklenir
Portakalın suyu eklenir
Tuz ve şeker eklenir
Gerekirse kaynar su ilavesiyle pişirilir.
Afiyet olsun.

2 yorum:

sevda dedi ki...

kerevizi hiç böyle denemedim ama çok güzel görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin