7 Haziran 2010 Pazartesi

Haşhaşlı börek



Tarif Yemek zevkinden. Tarifi kopyaladım. Çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.
Haşhaşı bir su bardağından fazla kullanınca biraz acılaşıyor. Bir su bardağı yeterli.

MALZEMELER

4 adet yufka
1,5 su bardağı yeşil mercimek
3 adet soğan
1 demet maydonoz
1 çay kaşığı kimyon
kırmızı biber, kara biber, tuz
1 su bardağı yağlı haşhaş
1 su bardağı su

YAPILIŞI

Yeşil mercimek suyunu çekene kadar haşlanır. Soğanlar doğranıp sıvıyağda kavrulur. Sonra içine haşlanan mercimek, maydonoz ve baharatlar ilave edilirek böreğin iç malzemesi hazırlanmış olur.
Haşhaş su ile karıştırılıp inceltilir. Yufka yayılır ve üzerine haşhaş sürülür. İkinci yufka da bunun üzerine serilip haşhaş sürülür. Üstüste konan bu iki yufka 16 parçaya bölünür. İç malzeme bu parçaların geniş kenarlarına konup genişçe bir sigara böreği gibi sarılır. Kalan iki yufkaya da aynı işlem uygulanır. Eğer haşhaşlı karışımdan artarsa sarılan böreklerin üzerlerine sürülür. Fırında pişirilir.

1 yorum:

nurşen dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım,blogcanlarım Blogkulübü'nde 15 gün sürecek olan Yemekteyiz etkinliği başlıyor, etkinlikte evsahipliğini ben ( http://nursen-yemek.blogspot.com/ ) yapacağım.Konuklara ikram edeceğimiz yemekler sizin elemeğiniz olacak.Yemek tariflerinizi 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' göndererek kendi sitenizde yayınlayıp,bana haber vererek etkinliğimize katılabilirsiniz.Bende yemek tariflerinizi resimleri + sitenizin linkiyle benim bloğumda, bir menü oluştuğunda yemeklerinizin resimleri + sitenizin linkiyle Blog Kulübünde yayınlayacağım.Yemek tarifleri 6 kategoriden oluşacak,isterseniz sadece bir kategoriye,isterseniz bütün kategorilere tarif gönderebilirsiniz. Yemek tarifleri için kategoriler şöyle ;
1) ÇORBA
2) APERATİF
3) SALATA
4) ANA YEMEK
5) ZEYTİNYAĞLI
6) TATLI
Bu devatiyeyi okuyan bütün blogcanlarımı etkinliğe davet ediyorum

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin