20 Mayıs 2010 Perşembe




Çörekler nefis. Çok da pratik herşeyi karıştırıp pişiriyorsunuz. Tarif Selen'e ait. Ben sadece kopyaladım.

Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2-3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu

Yarım demet maydanoz
1 demet dereotu
8-10 dal taze soğan
200 gr beyaz peynir

Dereotu, maydanoz ve soğanı ince ince kıyın.
Peyniri de ezip ilave edin.
Başka bir kapta sıvı yağ, yumurta (birinin sarısını üzerlerine sürmek için ayırın), yoğurt, un ve kabartma tozunu yoğurun.
Unu 2 bardak kadar koyup son bardağı yumuşak bir hamur elde edecek şekilde ilave edin. Bardağınızın büyüklüğüne göre 3 bardak fazla gelebilir.
Elinize yapışan bir hamur olacak. İçine ot-peynir karışımını da ilave edin.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize bir kaşık yardımıyla top şeklinde hamurlar koyun. Benim tepsime 16-17 tane sığdı. Biraz büyükçe oldu çörekler. Pişerken kabardıkça birbirlerine yapışıyor gibi görünseler de çıktıklarında ayrı oluyorlar :) Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180-200 derece önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin