16 Nisan 2010 Cuma

Peynirli gül börek




Herkesin bildiği basit bir tarif. Şahsen ıspanaklısını tercih ederim ama dolapta uzun zamandır bekleyen lor vardı onu değerlendirmek için yaptım. Lor biraz tatsız olduğu için pul biber ekledim.

2 yufka
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım subardağı süt - yoğurt karışımı
250 gr lor veya böreklik peynir
maydanoz
pul biber
1 yumurta sarısı

Sıvıyağ süt ve yoğurdu bir kasede karıştırıyoruz
(bu harçtan 1 çorba kaşığı kadar üzerine süreceğimiz yumurta için ayırıyoruz)
Peynir ezip kıyılmış maydanoz ve pul biberle karıştırıyoruz
Yufkanın birini serip üzerine yağlı karışımı fırçayla heryerine sürüyoruz
Yufkayı dörde bölüp geniş tarafına peynir döşüyoruz
Üçgen parçayı rulo yapıp kendi etrafında gül şeklinde doluyoruz
Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz
Yumurta sarısına ayırdığımız yoğutlu harçı karıştırıp böreklerin üzerine sürüyoruz
Çörek otu susam serpip önceden ısınmış 200 derece fırında pişiriyoruz
Afiyet olsun.

3 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Nefis olmuş hafta sonu kahvaltıda yemek için yapmalı.Elinize sağlık.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

ah ah şu kilolarla başım dertte.yoksa şimdi yapar yerdim.ellerine saglık.

otomatikkepce dedi ki...

Mine yorumun için teşekkür ederim
Eylem kimin başı dertte değilki:) şanslı azınlık dışında

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin