23 Kasım 2009 Pazartesi

Etli bezelye yemeği



300 gr kuşbaşı dana eti
1 çay bardağı sıvıyağ
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı domates püresi
Yarım kg bezelye
1 patates
1 havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber

Eti düdüklüde haşlıyoruz
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz
Soğana salçayı ve domates püresini ekiyoruz
Havucu halka halka doğrayıp biraz da su ilavesiyle birkaç dakika pişiriyoruz
Havucun üzerine haşlanmış eti, patatesi ve bezelyeyi ekleyip karıştırıyoryz
Yüzeyüz gelecek şekilde su ilavesiyle tuzunu ve pulbiberi de ekleyip pişiriyoruz.
(Ben düdüklüde 5 dakika pişirdim.)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin