4 Haziran 2009 Perşembe

Rulo börek



Malzemeler:

3 hazır yufka
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
4-5 tane patates
yarım su bardağı kadar kaşer peyniri rendesi
Tuz, kırmızı biber

Yapılışı:

Patatesleri haşlayıp eziyoruz
Ilınınca kaşar rendesini tuzunu ve baharatını ekleyip karıştırıyoruz
Yağ ve sütü bir kasede karıştırıyoruz
1 yufkayı serip yağlı süt karışımıyla ıslatıyoruz
Patatesin 1/3 ünü yufkanın üzerine serip diğer 2 yufkaylada aynı işlemi yapıyoruz
Böreği sıkıca rulo yapıp 1,5 cm kalınlığında dilimliyoruz.
Dilimleri tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu veya susam serpiyoruz
Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hülyacigim börek harika görünüyor.en kisa zamanda deniycem sevgiler

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin