30 Haziran 2009 Salı

Mantarlı karnıyarık



Etyemezlerin hoşuna gidecek bir tarif.

Malzemeler:
6 adet patlıcan
2 soğan
250 gr mantar
3 domates
6 adet sivribiber
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Üzeri için domates ve sivribiber

Yapılışı:
Patlıcanların boyuna 2 cm kadar derin çiziyoruz
Sıvıyağda yumuşayıncaya kadar kızartıp fırın kabına aktarıyoruz
Soğanları yemeklik veya yarım ay şeklinde sivri biberi halka şeklinde doğruyoruz
1-2 kaşık sıvıyağda çeviriyoruz
Domatesi yemeklik doğruyıp soğana ekliyoruz
Doğranmış mantarlar da ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Patlıcanları çizdiğimiz yerinde açarak mantarlı içi dolduruyoruz
Patlıcanların üzerine doğranmış domates ve biber döşüyoruz
2 su bardağı suda salçayı eritip patlıcanların üzerine gezdiriyoruz
200 derecede ısınmış fırında biberler kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin