4-5 kabak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Yarım kg yoğurt
3 diş sarımsak
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Pul biber
Tuz
Kabaklar soyulup kibrip çöpü şeklinde biraz daha kalın doğranır.
Geniş bir tavaya sıvıyağ eklenip kabaklar yumuşayıncaya dek sotelenir
Yumuşayan kabaklara dereotu eklenip servis tabağına alınır.
Sarımsak tuzla ezilip yoğurtla karıştırılır.
Kabakların üzeri yoğurtla kaplanır.
Sıvıyağ ısıtılıp pulbiber eklenir, yoğurdun üzerine gezdirilir.
afiyet olsun.
3 yorum:
en güzel ve en hafif yemek.ellerine saglık.
hafifi ve lezzetli gorunuyor
Ellerinize saglik
Sevgiler
Sefa
Merhaba...salata harika harika. Ayrıca müthiş besleyici görünüyor :) Ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Yorum Gönder