14 Ocak 2011 Cuma
Dereotlu poğaça
Yarım paket margarin (125 gr)
1 adet yumurta
1 yumurta sarısı üzeri için
2 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım demet kıyılmış dereotu
İçine
Peynir
Yapılışı
Malzemeleri sırasıyla karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içi kadar açıp içine peyniri koyup kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Canım ellerine sğalık.Dereotlu poğaça benmde favorim bu ara:)
ah ben severim bu poğaçayı.ama tereyağı veya zeytinyağıyla.elerine sağlık çok güzel görünüyor...
Yorum Gönder