21 Mayıs 2012 Pazartesi

Lokumlu kurabiye

Tarif defne yaprağı'ından. Aşağıda kopyası mevcut:) Malzemeler: 1 su bardağı krema(125 grlık pakette sıvı olarak satılan) 125 gr. oda sıcaklığında tereyağ 3 su bardağı un+1/2 çay kaşığı kabartma tozu 300-350 gr. sade lokum(veya dilediğiniz çeşit) üzeri için pudra şekeri Yoğurma kabına tereyağ ve kremayı alıp karıştırın.Birkaç seferde unu ilave edip yoğurun. 10 dk. dinlendirip,yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,hafif unlu zeminde ince açın.Kenarları keserek düzeltin.10-11 cm. yüksekliğinde kesin.Bu parçayı da 3'er cm. den üçgenlere bölün Küçük kesilmiş lokumları kalın kenara yerleştirip,rulo yapın.Sık bir şekilde tepsiye yerleştirin(fazla kabarma olmayacak) 175 ºCde ısıtılmış fırının orta rafında beyaz pişirin.Soğuyunca pudra şekeri serpin.2-3 hafta kapalı bir kapta tazeliğini koruyacaktır.

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin