21 Mayıs 2012 Pazartesi

Arap tavası

1 kg patlıcan
300 gr küçük doğranmış dana kuşbaşı
2 adet etli kırmızı biber
5 adet sivri biber 1 su bardağı domates püresi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber

Eti bir tencereye alıp kendi suyunda pişiriyoruz
Patlıcanları ufak doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz
Eti ve patlıcanı ve borcama alıyoruz
Sarımsağı ve biberleri de doğrayıp ekliyoruz
Ufak bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz
Salçaları, domates püresini  ve iki su bardağı suyu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz
Tuzunu ve baharatını da ayarlayıp yemeğin üzerine gezdiriyoruz
180 derecede arada suyununu kontrol ederek pişiriyoruz.
(Suyu azalırsa kaynar su ilave edebiliriz)
Afiyet olsun.

3 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

arada bende yaaprim bu yemegi, ismini bilmiyormusum demek
Ellerinize saglik
Sevgiler
Sefa

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com - Çay Kazanı - Çay Makinaları - Semaver - Tasarruflu Çay Makinesi - Döner Makinası - Tost Makinesi - Fritöz - ızgara - meyve suyu soğutucusu - portakal sıkma makinesi - Sıcak Çikolata Makinesi - Waffle Makinesi - Portakal Sıkacağı - Çorba Kazanı - Kahve Makinesi - Su - Süt Otomatı - Sosis Makinesi - Krep Makinası

成人光碟 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin