14 Eylül 2009 Pazartesi

Çikolatalı güllaç



İlk defa güllaç yaptım. Çok fazla süt içinde yüzdüğü için ben pek sevmiyorum.
Saffet Abdullah marka güllaç kullandım. Paketin arkasında tarifi yazıyor. Fazladan çikolata ve puding gerekiyor.

1 paket güllaç
2,5 lt süt
3 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Dr Oetker çikolatalı creme ole
1 su bardağı damla çikolata

Creme oleyi yarım litre süyle çırpıyoruz
2 lt süte vanilya ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz
Yarım su bardağı damla çikolatayı veya 80 gr bitter çikolatayı ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz
Süt ılınınca tepsiye bir güllaç yaprağı alıp sütle ıslatıyoruz
Paketin yarısına gelene dek aynı işlemi tekrarlıyoruz
Yarısına geldiğimizde hazırladığımız pudingi arasına sürüyoruz
Diğer güllaç yapraklarınıda sütle ıslatarak tepsiye döşüyoruz
Benim tepsim küçük olduğu için güllaç yapraklarını kırarak yerleştirdim
Üstünü damla çikolata ile süslüyoruz
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Bunlar da var

Blog Widget by LinkWithin